+38 (04744) 3-22-26
Меню

Підвищення викладацької майстерності: інформаційний захід щодо популяризації академічної доброчесності

 У рамках заходів сприяння розвитку викладацької майстерності науково-педагогічних працівників Уманського НУС 16 вересня 2021 р. викладачі кафедри економіки стали учасниками онлайн-вебінару «Академічний плагіат: вплив академічної доброчесності на якість освіти в Уманському НУС».

Спікер заходу, завідувач відділу моніторингу якості освіти Уманського НУС, кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту Ніна Пітель звернула увагу на важливе місце академічної доброчесності серед компетентностей як викладачів та дослідників, так і здобувачів вищої освіти. Вона наголосила на необхідності дотриманні принципів, правил академічної доброчесності в освітньому процесі всіма його учасниками, поділилася кроками щодо розвитку академічної доброчесності в університеті.

Було зазначено, що ключовим фактором забезпечення академічної доброчесності є передусім позиція академічної спільноти, її власні вимоги, що відображаються у внутрішніх правилах університету; охарактеризовано нормативно-правове забезпечення дотримання принципів академічної доброчесності, які насамперед наведено в Кодексі академічної доброчесності університету, який є невід’ємною складовою системи внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти в Уманському НУС. 

Учасники вебінару підкреслили, що подібні заходи  дають можливість згуртувати зусилля навколо питань популяризації академічної доброчесності, розбудови вищої освіти, базованої на цінностях доброчесності та відповідальності.

Людмила Смолій, доцент кафедри економіки