+38 (04744) 3-22-26
Меню

Поєднання теорії та практики: спільна лекція для здобувачів другого рівня вищої освіти (магістр) освітньо-професійної програми «Бізнес-економіка» спеціальності 051 Економіка

Сучасний освітній процес повинен бути спрямований на професіоналізацію навчання відповідно до вимог ринку праці. Досягненню цієї мети на ОПП «Бізнес-економіка» сприяє систематичне залучення стейкхолдерів – практиків  до реалізації освітнього процесу, зокрема для участі в проведенні лекцій.

17 жовтня 2022 року в межах опанування навчальної дисципліни «Міжнародний бізнес» здобувачами вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 Економіка до проведення лекційного заняття на тему «Бізнес-моделі здійснення міжнародного бізнесу» долучилась Олена Гудзовська, співзасновниця торгівельно-логістичної компанії «Germinata»  та експерт із зовнішньоекономічної діяльності «Узбекистанська торговельна компанія».

Пані Олена, доповнюючи окреслені лектором курсу, доцентом кафедри економіки Людмилою Смолій теоретичні підходи до визначення можливих способів проникнення компаній на зарубіжні ринки і формування відповідних їм моделей ведення міжнародного бізнесу, поділилась власним досвідом створення бізнесу у цій сфері. Діяльність компанії, до числа засновників якої входить Олена Гудзовська, пов’язана з транспортуванням худоби (зокрема, племінної)  та м’ясних продуктів з ЄС до країн СНД та Азії. Пані Олена досить детально розкрила підходи до здійснення експортної діяльності, а також розкрила роль торгових посередників при здійсненні експортно-імпортних операцій.

У спільному обговоренні питань, окреслених тематикою лекції, з великою зацікавленістю взяли участь здобувачі освіти. Інтерактивний формат спільної лекції вкотре засвідчив свою продуктивність і результативність.

 

Алла РЕВУЦЬКА, гарант ОПП «Бізнес-економіка» другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 051 Економіка