+38 (04744) 3-22-26
Меню

Практичний досвід Іллінецької громади

У рамках вивчення теми «Стратегічні та програмні документи соціально-економічного розвитку територіальної громади» студентами другого рівня вищої освіти (магістр) відбулася лекція за участю начальника управління житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Іллінецької територіальної громади Вінницького району Вінницької області – РОЇКА Юрія Петровича.

Юрій Петрович ознайомив студентів із системою стратегічних і програмних документів, розповів про досягнення у сфері соціального розвитку їхньої громади. В умовах децентралізації влади в Україні територіальні громади, які раніше не мали досвіду планування, мають самостійно визначати й планувати своє майбутнє, використовуючи сучасні методи стратегічного планування. Зокрема, на прикладі SWOT-аналізу Юрій Петрович продемонстрував сильні та слабкі сторони громади, а також можливості та загрози, які можуть впливати на реалізацію стратегічного бачення.

На основі проведеного аналізу було представлено формулювання стратегічного бачення розвитку громади, яке відображає результат, якого прагне досягти громада в межах реалізації стратегічного плану сталого розвитку. Це бачення, спираючись на основні характеристики територіальної громади, стає головною ідеєю всього процесу стратегічного планування.

На завершення лекції Юрій Петрович відповів на запитання студентів, чим ще більше зацікавив аудиторію.

Ми щиро вдячні нашому стейкхолдеру та сподіваємося на подальшу співпрацю!

Віра КОСТЮК, доцент кафедри економіки