+38 (04744) 3-22-26
Меню

Розширюємо горизонти студентської науки

Студентська науково-дослідна робота студентів Уманського національного університету базується на поєднанні навчального процесу з науковими дослідженнями та  підтримці студентських ініціатив щодо долучення до проведення наукових заходів.  Результатом такої політики є активна участь здобувачів у конференціях, наукових семінарах  та інших наукових подіях.

Одним  із таких заходів став Всеукраїнський конкурс наукових робіт здобувачів освіти та молодих вчених «Соціально відповідальне ведення бізнесу – складова сталого розвитку» з нагоди 30-ї річниці Незалежності України, що проводився Державною установою «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України», Донецьким науковим центром НАН України та МОН України, Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Українським координаційним центром з підвищення правової освіти населення, Офісом аналітики та консультацій з питань сталого розвитку. Мета конкурсу – підтримка обдарованої молоді та створення умов для її творчого зростання, зокрема шляхом заохочення до науково-дослідної роботи з проблематики соціального відповідального ведення бізнесу.

Учасниками змагання стали студенти, що навчаються за спеціальністю 051 Економіка: здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Максим Дульський (науковий керівник – к.е.н., доцент Людмила Смолій) та другого (магістерського) рівня вищої освіти Віталій Смолій  (науковий керівник  д.е.н., доцент Аліна Бурляй) .

Конкурс проводився в Україні вперше, однак до організаторів надійшло більш ніж 150 робіт молодих науковців з 60 ЗВО України, що свідчить про актуальність тематики і високу зацікавленість молодого покоління.

Конкурсні роботи та матеріали конференції буде опубліковано в тематичному збірнику, що вийде друком у 2022 році.  Бажаємо учасникам нових цікавих ідей та реалізації всіх творчих задумів!

Людмила Смолій, доцент кафедри економіки