+38 (04744) 3-22-26
Меню

Розвиток міжнародної академічної співпраці

Весняний семестр для студентів факультету економіки і підприємництва, в тому числі тих, що навчаються за спеціальністю 051 Економіка, розпочався з продовження започаткованої раніше практики проведення занять з фахових дисциплін із залученням лекторів із закордонних ЗВО. 

Здобувачі освіти мали нагоду прослухати надзвичайно інформативну лекцію доцента Мазовецького державного університету в Плоцьку (Польща) Славоміра Ковальського, який в межах вивчення дисципліни «Фінанси» розкрив питання «Фінанси Європейського Союзу». Лектор охарактеризував структуру фінансово-бюджетної системи ЄС та принципи, на яких вона формується, висвітлив основні етапи її становлення та перспективи розвитку.

До лекції долучились також і науково-педагогічні працівники, оскільки така практика дає можливість обмінюватися досвідом викладання дисциплін, ознайомлюватися з освітніми та науковими інноваціями за спеціальністю та розширювати коло університетських контактів.

Дистанційний формат проведення подібних лекцій дозволяє не лише подолати обмеження, які накладає пандемія на міжнародну співпрацю, але й розширити коло іноземних науковців та викладачів, які беруть участь в освітньому процесі.