+38 (04744) 3-22-26
Меню

Розвиток викладацької майстерності: «soft skills» як важлива складова в роботі педагога

В рамках заходів сприяння розвитку викладацької майстерності науково-педагогічних працівників Уманського НУС викладачі кафедри економіки 8 червня 2021 р. взяли участь в онлайн-вебінарі «Soft skills –  важлива складова в роботі педагога».

Спікером вебінару виступила  Валентина Мазуренко  – практичний психолог, психолог-консультант. Така зустріч стала дуже доречною та вчасною  в умовах активного пошуку інноваційних освітніх моделей, при використанні яких формується оновлений образ викладача: консультанта, порадника, тьютора, дослідника, новатора, фасилітатора, такого, що володіє певним комплексом «soft skills», необхідним для здійснення ефективної науково-педагогічної діяльності.

«Soft skills» – це збірний термін, який посилається на безліч варіантів поведінки, що допомагають людям в роботі, зокрема командній, а також успішно соціалізуватися. Вони протиставляються спеціальним вузькопрофесійним навичкам – «hard skills», оскільки не мають однозначної жорсткої прив’язки до конкретної професії.

Слухачі вебінару вкотре переконались, що в сучасних умовах, для того, щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці, обов’язковим є здобуття максимального набору «soft skills».

Щиро дякуємо Валентині Мазуренко за обмін досвідом, за практичні поради щодо формування «soft skills» в професійній діяльності.


Людмила Смолій, доцент кафедри економіки