+38 (04744) 3-22-26
Меню

Соціально-психологічний клімат у колективі – основа ефективної організаційної взаємодії

Для науково-педагогічних працівників та аспірантів кафедри економіки факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва проведено тренінг «Соціально-психологічна адаптація та майстерність професійної взаємодії в колективі». Лейтмотивом заходу стало формування у педагогів навичок ефективної взаємодії в колективі, сприяння адаптаційному періоду молодих педагогів до умов праці, формування прагнення до професійного росту і розвитку.

Основними завданнями тренінгу були: розвиток уміння самопрезентації; формування позитивної самооцінки; розвиток рефлексивних навичок; мотивація щодо професійного росту і досягнення поставлених цілей.

Для проведення заходу учасникам були запропоновані правила, при виконанні яких вони могли відчувати себе комфортно, відчути значимість кожного і повністю зануритися в процес виконання завдань, запропонованих практичним психологом Уманського НУС Валентиною Мазуренко. Серед правил були: правило активності, висловлювання своєї особистої думки і доброзичливості один до одного.

Виконання завдань дало можливість кожному сформувати позитивне мислення, адекватне розуміння самого себе, оцінити свою самооцінку, налагодити психологічний клімат у колективі.

Всі учасники з цікавістю та активністю підійшли до виконання вправ та завдань. Кожен висловлював свою власну думку, ділився цілями та досягненнями з колегами. На завершення учасники заходу побажали один одному стимулів і мотивації для досягнення задумів і втілення мрій.

Дякуємо практичному психологу за організацію тренінгу та позитивні враження й емоції від нього.

 

Алла Осіпова, викладач кафедри економіки