+38 (04744) 3-22-26
Меню

Спільна лекція на освітньо-професійній програмі «Бізнес – економіка» другого (магістерського) рівня вищої освіти

11 жовтня 2022 року в рамках реалізації освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 051 Економіка ОПП «Бізнес-економіка» доцентом кафедри економіки Аллою РЕВУЦЬКОЮ і приватним підприємцем Олександром БАТІЄМ (випускник спеціальності 051 Економіка) була проведена спільна лекція для студентів 11 м-е групи на тему: «Механізм створення бізнесу».

Алла РЕВУЦЬКА розкрила суть поняття бізнесу, охарактеризувала основні ознаки, суб’єкти та об’єкти бізнесу, вплив глобалізаційних процесів на функціонування бізнесу. Також було названо основні етапи створення власного бізнесу і основні джерела фінансування, які можуть бути залученими для функціонування та розвитку бізнесу.

Продовжив лекцію Олександр Батій, який розповів, з власного досвіду, як відшукати успішну бізнес-модель, сформувати бізнес-план і зареєструвати свою бізнес-діяльність. Пояснив, що таке державна реєстрація, єдина державна інформаційна система і як правильно обрати вид діяльності за КВЕД та систему оподаткування відповідно до І, ІІ, ІІІ груп платників єдиного податку та інше.

Під час лекції здобувачі ставили лекторам запитання, ділилися своїми міркуваннями щодо почутої інформації та виявили зацікавленість до теми, що розглядалася.