+38 (04744) 3-22-26
Меню

Спільна лекція з навчальної дисципліни «Макроекономіка»

23 вересня 2022 року для студентів, що навчаються на факультеті економіки і підприємництва, серед яких і здобувачі вищої освіти за спеціальністю 051 Економіка (21-е група), відбулася спільна лекція з навчальної дисципліни «Макроекономіка». Лекторами-модераторами проведеного заходу були: доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки Руслан МУДРАК та провідний фахівець Голованівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості  Сергій ВАРЧЕНКО.

Спільну лекцію на тему «Макроекономічна нестабільність» проведено з використанням платформи Zoom.  Руслан МУДРАК розкрив теоретичні аспекти циклічності як форми економічного розвитку та висвітлив причини циклічних коливань. Запрошений фахівець Сергій ВАРЧЕНКО  охарактеризував втрати економіки від циклічного безробіття, надав інформацію про стан, основні тенденції та процеси на локальному ринку праці, зокрема навів дані про динаміку рівня безробіття. Також ним було окреслено функції Державної служби зайнятості як органу, створеного для реалізації політики зайнятості населення і забезпечення громадянам відповідних гарантій на всій території України. 

Лекційне заняття було проведене на належному науковому та навчально-методичному рівні. Помітною під час лекції була її доброзичлива атмосфера, зацікавленість слухачів в актуальному та важливому матеріалі, активна участь в обговоренні.