+38 (04744) 3-22-26
Меню

Спільна лекція зі стейкхолдером з дисципліни «Мікроекономіка»

21 березня на кафедрі економіки Уманського національного університету садівництва для студентів 1 курсу факультету економіки і підприємництва була проведена спільна лекція з дисципліни «Мікроекономіка» на тему «Витрати виробництва» із залученням стейкхолдера.

Доцент кафедри економіки Оксана ФРОТЕР висвітлила теоретичні аспекти теми й наголосила, що в умовах обмежених ресурсів кожне підприємство прагне приймати рішення, спрямовані на максимізацію прибутку. Одним з ключових аспектів цього є вибір оптимального технологічного процесу, за якого кількість готової продукції виробляється з найменшими можливими витратами факторів виробництва. Такий підхід дозволяє підприємству ефективно використовувати свої ресурси, зменшуючи витрати і збільшуючи прибуток.

Залученим стейкхолдером та співлектором став Владислав КОРОБКО – оператор пульта керування ТОВ «Катеринопільський елеватор».

Пан Владислав ознайомив здобувачів вищої освіти із функціями, принципами та особливостями роботи Катеринопільського елеватора, що входить до складу агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт» (МХП), розкрив практичні аспекти формування витрат виробництва, що викликало особливу зацікавленість у присутніх.

Крім того, він наголосив на тому, що об’єкти підприємства можуть похвалитися високою продуктивністю, а це дозволяє їм успішно справлятися з задоволенням попиту на продукцію. Зокрема, у 2023 році Катеринопільський елеватор здобув лідерство за обсягом виторгу в галузі агропереробки. Серед усіх переробних підприємств України цей елеватор посів четверте місце за обсягом продукції.

Матеріал, який був представлений на лекції, був доповнений цікавою та інформативною мультимедійною презентацією. Професіоналізм та активність лекторів викликали позитивні враження та зацікавленість у слухачів. Здобувачі вищої освіти мали можливість висловлювати власні думки, задавати запитання та отримувати на них вичерпні відповіді.

Зустріч першокурсників із Владиславом КОРОБКОМ мала також позитивний виховний ефект. Адже він є випускником Уманського національного університету садівництва за спеціальністю 051 Економіка. Під час навчання Владислав був одним із найкращих серед студентів факультету та активним учасником студентського самоврядування. Його власний приклад підтверджує, що старанність і наполегливість у навчанні є ключовими для досягнення успішної кар’єри.

Колектив кафедри економіки висловлює вдячність пану Владиславу за змістовну спільну лекцію і бажання поділитись знаннями та безцінним досвідом, бажає нових успіхів у професійній діяльності й сподівається на продовження співпраці.

 

Оксана ФРОТЕР, доцент кафедри економіки