+38 (04744) 3-22-26
Меню

Тематичний вечір до Дня Збройних Сил України

6 грудня Україна відзначає День Збройних Сил. З нагоди святкування 25-річчя української армії 5 грудня в Уманському національному університеті садівництва викладачі кафедри економіки та першокурсники-економісти факультету економіки та підприємництва підготували тематичний вечір – зустріч з воїнами АТО.

На зустріч завітали боєць 30-ї окремої танкової бригади, старший викладач кафедри геодезії, картографії та кадастру УНУС Сергій Іванович Кононенко, боєць штурмової ДРГ добровольчого батальйону «Айдар» Костянтин Олександрович Вербовецький, командир розвідувальної групи окремого зенітно-ракетного полку Сергій Іванович Рижак, та волонтер Уманської громадської волонтерської організації «Разом» Інна Миколаївна Титаренко.

Ведучі, студентки 11-е групи Анна Кимлик та Дарія Опанасенко привітали усіх присутніх зі святом, побажали міцного здоров’я, миру, та запропонували вшанувати пам’ять всіх тих, хто у різні часи поліг за волю українського народу, зокрема славних синів України – героїв «Небесної сотні» та героїв АТО хвилиною мовчання. Були покладені квіти до пам’ятної дошки випускникові нашого університету, герою «Небесної сотні» Віталію Васильцову.

Потім було надано слово запрошеним чоловікам, що зі зброєю в руках захищали крихкий східний кордон України з самого початку війни, та жінці-волонтеру, яка своєю жертовною працею разом з добровольцями рятувала країну у 2014 році, поки українська армія повставала з руїн.

Гості розповідали про свою участь у подіях на Майдані, бої з ворогом у зоні АТО, про внесок волонтерів у розбудову української армії. Кожен із запрошених побажав молоді віри в себе та в майбутнє України.

Їх розповіді були цікавими, а тому, зрозуміло, викликали масу запитань. Студентів цікавило, зокрема, чому вони стали добровольцями, заради чого і кого воювали, що допомагало їм переборювати страх і труднощі, як пережили втрату побратимів. Також ставилися питання про боєздатність української армії у перші місяці війни, допомогу волонтерів, побут солдатів, відносини з місцевим населенням у районах бойових дій, труднощі адаптації до мирного життя та ін.

Спілкування зі студентами проходило у невимушеній обстановці, час від часу переривалося гітарними акордами нашого викладача, лауреата Всеукраїнського фестивалю «Пісні народжені в АТО» Сергія Кононенка. Його авторські пісні зворушили глядачів та змусили черговий раз пережити трагічні моменти військових дій на Сході України.

Після цікавих розповідей студенти подякували гостей за активну громадянську позицію, обіцяли рівнятися на них та стати справжніми патріотами своєї держави.  У подарунок для усіх присутніх студентки 11-е групи Анастасія Жос, Олена Наливана, Діана Озимук, Діана Ренгач та Марія Шевченко під акомпонемент гітариста Івана Смірнова виконали пісню «Воїни світла», декламували патріотичні рядки, частували гостей солодощами. На завершення зустрічі усі разом заспівали наш славень – гімн України.

У знак вдячності воїнам та волонтерам були вручені квіти, представники студентства побажали їм  непохитної віри та  незламного духу.

Ми приєднуємося до побажань та зичимо українським воїнам та їх родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя та нових звершень у благородній справі служіння Вітчизні. Зі святом!

 

доцент кафедри економіки ,

волонтер Уманської громадської організації «Разом»

 Лариса Фицик 

Матеріали