+38 (04744) 3-22-26
Меню

Участь науковців кафедри економіки у міжнародній науковій конференції

Інтернаціоналізація освітньої та наукової діяльності в УНУС провадиться через укладання та реалізацію угод про міжнародне співробітництво, академічну й наукову мобільність з провідними закордонними закладами вищої освіти.

У рамках виконання умов одного з таких договорів за сприяння Центру міжнародної освіти та співпраці УНУС науковці кафедри економіки д.е.н.  Аліна Бурляй та к.е.н. Людмила Смолій взяли участь в 10-й Міжнародній науковій конференції «Ефективність у бізнесі», що відбулась 14 грудня 2021 року в Академії ім. Якуба з Парадижа в Гожуві Великопольському (Польща). Організатором заходу виступав економічний факультет Академії, свої доповіді в on-line-режимі презентували науковці з Польщі, України та Казахстану.

Метою конференції, яка проходила під гаслом «Співпраця науки та бізнесу як шанс економічного розвитку»,  став обмін досвідом та думками науковців, практиків бізнесу, представників організацій, пов’язаних із бізнесом, та представників органів місцевого самоврядування щодо методів розвитку співпраці між сферою науки та бізнесу.

Аліна Бурляй презентувала доповідь на тему «Особливості органічного сільськогосподарського виробництва в Україні»;  Людмила Смолій виступила на тему «Сутність та особливості інноваційного розвитку сільськогосподарських підприємств», висвітливши результати спільних досліджень з д.е.н., завідувачем кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності УНУС Сергієм Соколюком.

Участь в подібних заходах дозволяє  дає можливість обговорити отримані результати та порушені проблеми, налагодити наукові зв’язки, виходячи за межі національних кордонів, намітити перспективи подальших досліджень.

Людмила Смолій, доцент кафедри економіки