+38 (04744) 3-22-26
Меню

Уманському національному університету садівництва – 180 років: з минулого в майбутнє

Першокурсники спеціальності «Економіка» мали можливість відкрити для себе багатогранну історію Уманського національного університету садівництва завдяки подорожі, організованій доцентами кафедри економіки Людмилою СМОЛІЙ, куратором 11-е групи, та Оксаною ФРОТЕР, куратором 11-к-е групи. Тематична подорож, «Уманському національному університету – 180 років: з минулого в майбутнє», стала справжньою подією для студентів.

Однією з найцікавіших частин програми була екскурсія до Музею історії університету, яку провела бібліотекар Світлана ГАСІЦА. У своєму виступі вона детально розповіла про важливі етапи розвитку університету, який пройшов довгий і тернистий шлях, щоб стати одним із провідних навчальних закладів України.

Наукова бібліотека університету, з фондом понад 255 тисяч видань, є справжнім джерелом знань для студентів та викладачів. Вона надає доступ до широкого спектра навчальної, наукової та художньої літератури, а також різних періодичних видань. Бібліотека може похвалитися наявністю рідкісних книг XVIII століття, серед яких є й підручник 1891 року, за яким колись навчалися студенти-бухгалтери.

Бібліотека університету є не лише місцем збереження знань, але й культурним та науковим осередком. Тут зберігаються не тільки видатні книги, але й безцінні ідеї й досвід минулих поколінь. Завдяки екскурсоводу-бібліотекарю студенти змогли відчути важливість збереження культурної спадщини і доторкнутися до історії через унікальні книги та артефакти.

На завершення подорожі студенти висловили щиру подяку організаторам заходу за можливість краще пізнати історію свого університету. Це надихнуло їх на нові досягнення та реалізацію власних мрій у майбутньому.

Доцент кафедри економіки Алла РЕВУЦЬКА