+38 (04744) 3-22-26
Меню

Вчимося відпочиваючи!

  Викладачі кафедри економіки Уманського національного університету садівництва Аліна Бурляй і Людмила Смолій разом зі студентами першого та другого освітніх рівнів Максимом Дульським та Веронікою Шок 25 – 27 січня 2022 року взяли активну участь у бізнес-симуляції від Компанії Корпоративних Тренінгів (CTC) – бізнес-симуляція для фермерів.

Бізнес-симуляція – чудове змагання, яке швидко та чітко демонструє бізнесу, куди йти та що робити. Це інтерактивна модель економічної системи, яка за своїми внутрішніми умовами максимально наближена до відповідної реальної економічної одиниці: підрозділу чи усього підприємства, галузі, держави.

Бізнес-симуляція має чітко сформовану освітню мету – вироблення учасниками практичних навичок та компетенцій з управління компанією: побудови стратегії, вирішення тактичних та операційних завдань – тобто навчитися робити все те, що можна засвоїти лише в практичній діяльності. Це якісно відрізняє її від інших програмних продуктів, зокрема економічних ігор, які в більшості відносяться до сфери розваг.

Участь студентів у бізнес-симуляції  допомогло їм отримати знання з фінансової грамотності, навчитися приймати обдумані системні бізнес-рішення, розробляти та реалізовувати конкурентні бізнес-стратегії та тактики, ефективно керувати економікою виробництва, впливати на витрати та доходи, на ціноутворення і нарешті розбиратися у фінансовій звітності.   

Найцінніше у бізнесі – це досвід, і саме бізнес-симуляція допомагає отримати цей досвід з навичками продумування деталей реалізації бізнес-стратегії, управління прибутком, аналізу фінансової звітності, прийняття рішень.

Доцент кафедри Аліна Бурляй