+38 (04744) 3-22-26
Меню

Вчинення насильства: чинники, наслідки, відповідальність

3 квітня 2024 року на кафедрі економіки відбувся виховний захід на тему: «Вчинення насильства: чинники, наслідки, відповідальність» для здобувачів першого та другого рівнів вищої освіти спеціальності 051 «Економіка».

Основною метою заходу було посилення інформування учасників освітнього процесу про процедури вирішення конфліктних ситуацій в Уманському національному університеті садівництва (у тому числі пов’язані із сексуальними домаганнями, корупцією, дискримінацією), пошуку оптимальних методів їх розв’язання та усвідомлення особистої відповідальності за власні дії.

На заході були обговорені різноманітні аспекти насильства, починаючи від психологічних причин, що спонукають людей до вчинення насильства, до соціальних наслідків, що випливають з таких дій.

Зокрема, учасники заходу обговорили вплив виховання, оточення та інших чинників на формування агресивної поведінки. Було наголошено на важливості розуміння власної ролі в процесі запобігання конфліктам та насильству.

Студентам було пояснено, що в університеті існують внутрішні нормативні документи, які регулюють політику та процедури вирішення конфліктних ситуацій, зокрема, Положення про попередження та протидію сексуальним домаганням та дискримінації в УНУС.

Проведення подібних заходів сприяє не лише підвищенню освіченості стосовно проблеми насильства, а й стимулює активну участь студентів у побудові сприятливого освітнього середовища. Крім того, такі ініціативи формують позитивний соціальний клімат в університеті, де повага до кожного учасника освітнього процесу, його прав на безпеку та гідність є невід’ємними цінностями.

  Оксана Фротер, доцент кафедри економіки, куратор 11-е групи