+38 (04744) 3-22-26
Меню

Виховний захід з нагоди 210-річчя від дня народження Великого Кобзаря

Український поет Тарас Шевченко відомий своїм безсмертним внеском у розвиток культури і літератури. Його твори віддзеркалюють духовність та боротьбу українського народу, а також відображають його внутрішній світ через образи природи.

Нещодавно у бібліотеці Уманського національного університету садівництва відбувся цікавий виховний захід – літературно-ботанічна бесіда «Рослинний світ у творах Т. Г. Шевченка».

Провідна бібліотекарка Наталія Михайлова розповіла про важливість природи у творчості великого поета і, через цікаві факти та барвисті ілюстрації, передала глибоку любов Тараса Шевченка до природи.


Студенти 11-е групи, спеціальності 051 Економіка також взяли участь у цьому заході, де, крім розповідей про рослини, прозвучали вірші та уривки з творів Шевченка, пов’язані з цими рослинами. Учасники заходу не лише збагатилися новими знаннями про творчість Шевченка, а й мали можливість обговорити свої враження і поглибити розуміння важливості природи у формуванні художнього сприйняття світу.

Цей захід підкреслив важливість взаємозв’язку культури та природи у літературі, а також вказав на важливе значення природи для формування національної ідентичності й потребу бережливого ставлення до навколишнього середовища, що надихало не лише Шевченка, але й багато інших українців.

 

 

Оксана Фротер, доцент кафедри економіки,  куратор 11-е групи