+38 (04744) 3-22-26
Меню

Якість викладання – ключовий елемент якості освіти

Підтримка якісного викладання на рівні освітніх компонент та освітніх програм в цілому є запорукою підготовки кваліфікованих та конкурентоспроможних на ринку праці випускників. У межах освітніх компонент викладачі впливають на якість освітньої програми, на процес навчання та засвоєння матеріалу студентами, і в результаті – на внутрішню якість освіти в університеті.

З метою формування системного підходу до вдосконалення освітньо-професійної програми «Економіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти гарантом програми Людмилою Смолій було успішно завершено навчання за програмою онлайн-курсу «Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах», який є результатом співпраці експертів з України та Німеччини, викладачів і співробітників ГО «Вище», Саксонського центру викладання та навчання у вищій школі (HDS) (Німеччина) і Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Серед інших, лекторами виступили: Михайло Винницький, керівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, доцент Національного університету «Києво-Могилянська Академія»; Артем Артюхов, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, керівник Групи сприяння академічній доброчесності Сумського державного університету; Олена Єременко, заступниця голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, директорка Інституту філології Київського університету імені Бориса Грінченка; експерти Саксонського центру викладання та навчання у вищій школі (HDS) (Німеччина). У курсі було представлено різні погляди на підвищення якості викладання, оновлення освітніх програм, та управління змінами в університеті. Результати навчання дозволять більш результативно планувати та впроваджувати ефективні зміни на рівні окремих курсів та освітньої програми «Економіка».