+38 (04744) 3-22-26
Меню

Якість викладання – якість освіти

Якість викладання – визначальний елемент якості освіти, який визначає якість підготовки фахівців у закладах вищої освіти. А тому науково-педагогічними працівниками приділяється значна увага питанням професійної підготовки і підвищенню кваліфікації.

Доцентка кафедри економіки факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва Алла Ревуцька пройшла онлайн-курс «Зміцнення викладання та організаційного управління в університетах» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus і отримала сертифікат про його завершення.

Навчання проводилося за трьома модулями: «Зміцнення викладання на рівні курсу» (Модуль 1), «Зміцнення викладання та лідерство на рівні програми» (Модуль 2) та «Зміцнення викладання, лідерство та організаційний розвиток на рівні університету» (Модуль 3). За кожним модулем передбачалося вирішення контрольних завдань.

Серед питань, які розглядалися протягом навчання, програмою були передбачені наступні: роль якості викладання у внутрішній якості освіти; компетентнісне викладання, оцінювання та навчання; професійний стандарт викладача вищої школи; що таке силабус, і як його створити; партнерство зі студентами; що таке тьюторинг; розвиток програми та узгодження курсів в межах освітньої програми; роль гаранта освітньої програми в університеті; взаємовідвідування, як метод підтримки та розвитку викладання; лідерство у впровадженні змін в університеті; управління змінами: визначення, етапи та практичні поради; діджиталізація, як драйвер змін; приклад впровадження змін в німецькому університеті; розвиток викладачів на рівні університету: варіанти проєкту; міжуніверситетська співпраця з розвитку викладачів.

Отримані знання сприятимуть подальшому вдосконаленню педагогічної майстерності та якості викладання.