+38 (04744) 3-22-26
Меню

Ярмарок вакансій – дієвий спосіб знайти роботу

5 жовтня 2023 року здобувачі вищої освіти за спеціальністю 051 Економіка відвідали Ярмарок вакансій – щорічний івент, який дає змогу для студентів і потенційних роботодавців спілкуватися «face-to-face». Цей захід допомагає тим, хто шукає роботу, зорієнтуватися в перспективах, що відкриваються перед ними, а тим, хто шукає  нових працівників, – оцінити потенціал кандидатів.

Захід відбувався в режимі онлайн, однак це не завадило здобувачам вищої освіти дізнатися про практичне застосування своїх знань та вмінь, поспілкуватися з представниками компаній в режимі реального часу та поставити їм запитання. До зустрічі долучилися представники таких компаній, установ та торговельних мереж, як «Світ меблів»,  АТ «Ощадбанк», «Карамель», «Сільпо», ТОВ «ДСВ-Україна», сервісу AUTO.RIA.  Серед них – Олександра Степанюк, провідний економіст відділу клієнтів роздрібного бізнесу ТВБВ 10023/0349 АТ "Ощадбанк", м. Умань, випускниця ОПП Економіка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Роботодавці, які брали участь в проведенні ярмарку вакансій, також відзначили важливість проведення такого заходу та можливість реального підбору собі необхідних працівників. Участь стейкхолдерів є необхідною умовою отримання студентами інформації про реальну ситуацію на ринку праці, до того ж це чудова нагода для роботодавців познайомитися та оцінити своїх потенційних працівників, дати цінні настанови щодо додаткових навичок і вмінь.

    

Такі контакти – це  необхідна для молоді складова успішної побудови кар'єрного шляху, а для компаній – ефективний спосіб знайти кваліфікованих співробітників.

Людмила СМОЛІЙ, доцент кафедри економіки