+38 (04744) 3-22-26
Меню

Захоплююча екскурсія для студентів-економістів

Наукова бібліотека Уманського національного університету садівництва – одна з найстаріших бібліотек України, ровесниця нашого навчального закладу, який має вже понад 173-літню історію. Тому більш ґрунтовне знайомство з університетом студенти 11- е та 11- ке груп факультету економіки і підприємництва вирішили розпочати саме з вивчення її структурних підрозділів.

19 вересня співробітники бібліотеки  організували для студентів оглядову екскурсію її приміщеннями, яку провела провідний бібліотекар Наталія Михайлова. Екскурсанти мали можливість ознайомитися з інформаційним потенціалом бібліотечного фонду, зокрема відвідати відділи комплектування фондів, наукової обробки та організації каталогів, художньої літератури, інформаційно-бібліографічний відділ, відділи обслуговування, читальну залу періодичних видань, абонемент навчальної літератури, а також читальну залу та абонемент навчальної літератури економічного напрямку.

Особливий інтерес у студентів викликала гордість бібліотеки -  її музейна кімната, де зберігаються унікальні та рідкісні видання, зокрема XVIII та XIX століть. Екскурсовод продемонструвала та охарактеризувала колекцію друкованих пам’яток, що зберігаються у фонді, детально зупинившись на експонатах, авторами яких були перші керівники Уманського вищого училища садівництва та землеробства. Також усі присутні мали можливість пригоститися дуже смачним варенням, виготовленим за давніми рецептами з рідкісних книг, авторами яких були наші колишні викладачі та студенти.

Розглядаючи матеріальні та писемні джерела з фонду стародруків студенти ніби поринули у неповторний світ минулого.

Дякуємо Наталії Михайловій за цікаву розповідь та можливість долучення до світу книги.

 

Лариса Фицик

доцент кафедри економіки