+38 (04744) 3-22-26
Меню

Завчасний пошук роботи – запорука успішного працевлаштування

У сучасному динамічному світі робити професійний вибір стає все складніше. Адже більшість галузей трансформується, деякі професії і зовсім зникають, змінюються вимоги до робочої сили, її компетентностей, знань, навичок. І щоб допомогти молодій людині, яка опинилася на роздоріжжі професійного шляху, обрати місце роботи, приходить служба зайнятості.

 24 лютого 2021 року студенти спеціальності «Економіка» були запрошені директором  центру професійно-кар’єрної орієнтації та доуніверситетської підготовки І.І Чернегою на семінар  «Працевлаштування молоді при сприянні служби зайнятості».  Даний захід проходив за участі директора Уманської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Василя Федоровича Скрипника.

У своїй доповіді Василь Федорович Скрипник наголосив про важливість інформування студентів про стан і основні тенденції ринку праці, в тому числі попит і пропозицію на робочу силу, вимоги роботодавців до потенційних працівників.

Він зазначив, що сьогодні  такі фактори як  демографічна ситуація, ліквідація робочих місць в період кризи, створення нових робочих місць, які характеризуються більш жорсткими вимогами найму, перехід підприємств у руки приватних власників посилили напругу на українському молодіжному ринку праці. Доповідач надав розгорнуту інформацію учасникам семінару про роботу служби зайнятості в Уманському районі та про ринок праці Черкаської області, зупинився на розгляді найбільш затребуваних професій Черкащини й існуючих диспропорціях на ринку праці, а також описав актуальні вимоги потенційних роботодавців.

Студенти-економісти дякують Василю Федоровичу за змістовну консультацію щодо особливостей розвитку та потребах ринку праці, стосовно реалій та періоду працевлаштування після завершення навчання, допомоги по безробіттю, особливостей складання власного резюме  та надіються, що можуть скористатися інтернет-платформою служби зайнятості «Профорієнтація та розвиток кар’єри» (http://profi.dcz.gov.ua/). 

Алла Ревуцька, Віра Костюк, доценти кафедри економіки