+38 (04744) 3-22-26
Меню

Зустріч студентів-економістів з начальником Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості

В рамках обговорення несприятливої демографічної ситуації, стрімкого старіння населення і негативних наслідків від трудової міграції, відбулася зустріч студентів-економістів з начальником Уманської філії Черкаського обласного центру зайнятості Скрипником Василем Федоровичем. Адже, попри те, що кількість безробітних в Уманському районі зменшується, міграційні процеси в останні роки активізувалися.

Василь Федорович привів цікаві фактичні та статистичні дані щодо процесів, які відбуваються у сфері оплати праці в Уманському районі, у соціальному житті уманських сіл. Він наголосив на тому, що органам місцевого самоврядування необхідно розробити програми сприяння поверненню та реінтеграції мігрантів з фокусом на вразливі категорії осіб, передбачити в них комплекс заходів, спрямованих на заохочення створення мігрантами нових робочих місць з використанням зароблених за кордоном коштів.

Відбулося жваве обговорення ключових аспектів трудової міграції, під час якого студенти одержали відповіді на поставлені до гостя питання. У свою чергу, Василь Федорович пригадав роки навчання в нашому навчальному закладі і побажав студентам з натхненням оволодіти новими знаннями і в майбутньому підтримувати зв'язки з центром зайнятості в ролі роботодавців.

 

 

Удачна Євгенія

Черниш Ольга,

студентки 11 к-е групи