+38 (04744) 3-22-26
Меню

Академічна доброчесність при підготовці навчально-методичних матеріалів

Дотримання норм та принципів академічної доброчесності є безумовною вимогою не лише для здобувачів освіти, а для науково-педагогічних працівників, що зустрічаються з викликами у цій сфері при підготовці підручників, посібників, навчально-методичного забезпечення дисциплін. Маючи  високу зацікавленість у підвищені обізнаності в  даному питанні, 15 вересня 2021 року викладачі кафедри економіки взяли участь у вебінарі «Академічна доброчесність і підготовка навчально-методичних матеріалів», організованому компанією Unicheck Україна та Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти. 

Спікери заходу розглянули юридичні та нормативні рекомендації, які допомагатимуть створювати якісні програми й навчально-методичні  матеріали, що будуть відповідати вимогам сьогодення  та принципам академічної доброчесності. 

Олена Єременко, заступниця голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти,  розглянула найважливіші аспекти дотримання академічної доброчесності у процесі підготовки та користування навчально-методичними матеріалами в контексті  врахування інтересів здобувачів вищої освіти. 

Іван Назаров, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, висвітлив нормативно-правові особливості дотримання академічної доброчесності під час підготовки навчально-методичних матеріалів та розʼяснив роль Національного агентства у формуванні простору академічної доброчесності й реагування на її порушення.

Андрій Сідляренко, експерт з академічної доброчесності, комерційний директор Unicheck Україна, ознайомив з деталями використання програмних продуктів для забезпечення академічної доброчесності навчально-методичних матеріалів.

 

Людмила Смолій, доцент кафедри економіки