+38 (04744) 3-22-26
Меню

Бінарна лекція з курсу «Національна економіка»

Сучасна  підготовка  кваліфікованого  фахівця у сфері економіки неможлива без постійного партнерства  роботодавців  та  науково-педагогічних працівників. Зазначена специфіка  враховується в рамках реалізації освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 051 «Економіка». 15 березня 2021 р. доцентом кафедри економіки Ревуцькою А.О. і начальником відділу економічного розвитку і торгівлі Уманської районної державної адміністрації  Соломʼяною Т.О., була проведена спільна лекція з дисципліни «Національна економіка» для студентів другого року навчання  на тему «Сталий розвиток національної економіки» (Змістовий модуль 2).

Спільна лекція з дисципліни «Національна економіка»
Лекція «Сталий розвиток національної економіки»

Лекція проводилась у форматі бінарної лекції-бесіди, яка передбачає інтерактивну взаємодію учасників.   В межах часу, виділеного на проведення заняття, лектори окреслили найважливіші аспекти концепції сталого розвитку та її роль у забезпеченні ефективного розвитку національної економіки України. Алла Олександрівна пояснила сутність та основні принципи сталого розвитку економіки, висвітлила основні аспекти його забезпечення: політико-правовий, економічний, екологічний, соціальний, інформаційний.

Бінарна лекція з курсу «Національна економіка»

Тетяна Олександрівна, спираючись на багаторічний досвід у сфері виконання державних і регіональних програм соціально-економічного розвитку, розкрила практичні засади впровадження концепції сталого розвитку в процесі реалізації державної політики в нашій країні загалом та в Уманському районі зокрема.

Під час лекції-бесіди лектори ставили запитання слухачам, спонукаючи їх до висловлювання своєї позиції з проблем, що обговорювались. В свою чергу, здобувачі мали змогу почути відповіді на хвилюючі їх питання, ділитися своїми міркуваннями з приводу тих чи інших аспектів теми. Завдяки цьому  було створено ґрунт для обміну думками між студентами та лекторами.

Бінарна лекція з курсу «Національна економіка»

Застосування інтерактивних методів при проведенні лекцій та залучення стейкхолдерів до спільної участі вже стають звичною практикою в реалізації освітньо-професійної програми. Такий підхід засвідчив свою продуктивність та активно впроваджуватиметься викладачами кафедри економіки і надалі.

 

 

Людмила Смолій, гарант ОПП Економіка

першого (бакалаврського) рівня вищої освіти