+38 (04744) 3-22-26
Меню

Досліджуючи майбутнє дистанційної освіти: участь кафедри економіки у проєкті Erasmus+ KA2 DEFEP

Уманський національний університет садівництва продовжує робити значні кроки у вдосконаленні своїх освітніх пропозицій через активну участь у міжнародних ініціативах. Одним із таких починань є проєкт Erasmus+ KA2 DEFEP «Дистанційна освіта майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити сучасних здобувачів вищої освіти і представників ринку праці».

Цей проект не лише підкреслює прихильність університету до інновацій, а й відповідає його меті – навчити студентів навичкам, які відповідають постійно мінливим вимогам глобального ринку праці.

Загалом проєкт спрямований на удосконалення та забезпечення стійкості системи дистанційної освіти на основі кращих європейських практик, задля посилення спроможності ЗВО країн Східного партнерства у формуванні компетентностей здобувачів, відповідно до когнітивних, біхевіористичних і технологічних трансформацій особистості, суспільства та ринку праці.

Важливим етапом проєкту став нещодавній навчальний візит, під час якого представники університетів-учасників з України, Молдови, Італії та Німеччини зібралися в Саарландському університеті в Німеччині.

Навчальний візит, що проходив з 10 по 14 липня 2023 року, став важливою платформою для обміну досвідом, навчання та співпраці. Серед учасників були і представники Уманського національного університету садівництва, зокрема проректор з науково-педагогічної роботи, професор Михайло МАЛЬОВАНИЙ, доцент кафедри економіки Алла ОСІПОВА та професор кафедри менеджменту Інна НОВАК.

Навчальний візит сприяв глибоким дискусіям на сучасні теми, що стосуються дистанційної освіти. Під час цікавих діалогів учасники ознайомилися з реальними прикладами найкращих практик, впроваджених в європейських університетах.

Тижневий захід характеризувався серією практичних воркшопів, дискусій, що спонукали до роздумів, та презентацій, які демонстрували найкращі практики розвитку вищої освіти. Такий багатогранний підхід гарантував, що учасники не лише зрозуміли теоретичні засади, але й отримали практичні знання, які можуть бути застосовані у їхніх закладах освіти.

Таким чином, участь науковців кафедри економіки у таких проектах, як Erasmus+ KA2 DEFEP підкреслює адаптивність і  далекоглядний підхід у вихованні майбутніх лідерів у сфері економіки та бізнесу.