+38 (04744) 3-22-26
Меню

Круглий стіл на тему: «Роль та місце жінки-підприємця у сучасному суспільстві» на кафедрі економіки

Жіноче підприємництво в Україні явище не нове, але воно досі залишається темою прискіпливої уваги і породжує низку дискусій. Які перешкоди очікують на підприємниць, що починають свою справу? Як вдається жінкам бути успішними керівниками? Відповіді на ці та багато інших запитань шукали  студенти факультету економіки і підприємництва на зустрічах з жінками-підприємцями нашого міста, які організовували викладачі кафедри економіки.

Продовження розпочатої раніше дискусії про роль та місце жінки-підприємця у сучасному суспільстві у форматі круглого столу відбулося 13 березня 2018 року в 210 аудиторії. На захід були запрошені голова Ліги підприємців м. Умані, «Жінка 2017 року» у номінації «Волонтер – громадський активіст» Наталія Марченко, власник торгового дому «Аромат» Валентина Мельник та студенти факультету.

На початку зустрічі з привітальним словом до присутніх звернувся завідуючий кафедри економіки професор Руслан Мудрак, який відзначив великий економічний потенціал жінок, та те, що незважаючи не стереотипи, багатьом представницям жіночої статі, зокрема і в нашій країні, вдається вести свій бізнес до успіху.

Доцент Лариса Фицик акцентувала увагу аудиторії на серйозних змінах у поглядах суспільства стосовно того, що можуть і що не можуть робити жінки, адже сьогодні вони стали повноцінним партнерами чоловіків та активними учасницями громадського життя.

Жіноче підприємництво, як відносно нове явище в українському суспільстві, досліджували студенти 11-е групи факультету економіки і підприємництва Крістіна Караульна, Олександра Кабацюра та Олександра Степанюк, які поділилися своїми думками про роль жінки-підприємця у суспільному житті.

Свої історії розвитку бізнесу розповіли гості. Присутнім було цікаво послухати їх бачення можливостей розвитку жіночого підприємництва, його проблем та перспектив, можливостей успішного поєднання з сімейними обов’язками та громадською діяльністю. Адже запрошені жінки є багатодітними мамами та активним громадськими діячами - волонтерами Уманської громадської організації «Разом». Вони у важкий для нашої країни час зайняли чітку патріотичну позицію.

З розповідей Н. Марченко та В. Мельник студенти отримали багато цікавої та корисної інформації про те, як розпочати бізнес,  що для цього необхідно, ставили гостям багато запитань, на які отримували вичерпні відповіді.

У кінці зустрічі студенти подарували запрошеним жінкам-підприємцям квіти та подякували їм за змістовну розмову, сумлінну працю та активну громадянську позицію.

Лариса Фицик,

доцент кафедри економіки