+38 (04744) 3-22-26
Меню

Науковий дискусійний семінар «Розвиток агропродовольчого виробництва в умовах кліматичних змін»

На кафедрі економіки 22 квітня 2021 р. був проведений, попередньо анонсований, науковий дискусійний семінар на тему «Розвиток агропродовольчого виробництва в умовах кліматичних змін»Захід проводився в рамках Міжнародного навчально-наукового проекту 619285-EPP-1-2020-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP «Multilevel Local, Nation- and Region wide Education and Training in Climate Services, Climate Change Adaptation and Mitigation / Багаторівнева освіта та професійне навчання з питань кліматичних послуг, адаптації до змін клімату та їх пом'якшення в локальному, національному та регіональному масштабах (Climed, Erasmus+)».

В науковому заході взяли участь науково-педагогічні працівники та аспіранти кафедри економіки з наступними темами доповідей:

1. Мудрак Р.П. «Розвиток локальних продовольчих систем в умовах зростання ризиків опустелення».

2. Костюк В.С. «Соціальна несправедливість в умовах кліматичних змін».

3. Ревуцька А.О «Основні причини кліматичних змін та їх вплив на діяльність сільськогосподарських підприємств».

4. Смолій Л.В. «Інструменти адаптації аграрного сектору України до кліматичних змін».

5. Бурляй А.П. «Розвиток альтернативної енергетики, як напрям запобігання глобальної зміни клімату».

6. Пархоменко Л.А. «Перспективи розвитку національної галузі овочівництва в умовах кліматичних змін».

7. Мальована М.М. «Формування програм мікрострахування в Україні, як складової захисту населення від наслідків природних стихійних явищ».

8. Бленда Н.О. «Регіональний розподіл агропродовольчого виробництва в Україні».

9. Холявіцька К.С. «Розвиток сільських територій в умовах впливу зміни клімату на аграрне виробництво».

10. Сочінська М.В. «Кліматичні ризики у сфері сільського господарства України».

Учасники семінару виступили із цікавими змістовними доповідями, що за сукупністю розкривають суть обговорюваної проблеми, її причини та наслідки у разі відсутності суспільної реакції на загрозливі зміни клімату. Усі виступи закінчувалися обґрунтуванням невідкладних організаційних, соціальних, екологічних та інших заходів, спрямованих на попередження та нейтралізацію негативного антропогенного впливу на навколишнє середовище.

Особливо цінним дискусійний семінар був для аспірантів кафедри економіки – вони не лише отримали змогу провести апробацію своїх наукових досліджень, але й стали учасниками міжнародної наукової мобільності.

Усі доповідачі висловили задоволення та бажання продовжити наукову дискусію із даної тематики, популяризуючи та залучаючи до її обговорення усе більшу кількість членів академічної спільноти.