+38 (04744) 3-22-26
Меню

Навчальний візит команди проєкту ERASMUS+ KA2 DEFEP до Іспанії

З 2 до 6 жовтня 2023 року представники Уманського національного університету садівництва Олена НЕПОЧАТЕНКО, ректор, доктор економічних наук, професор, Наталія ЛИСА, головний бухгалтер, кандидат економічних наук, доцент, Інна НОВАК, завідувач кафедри менеджменту, доктор економічних наук, професор та Алла ОСІПОВА, завідувач кафедри економіки, кандидат економічних наук, доцент взяли участь у навчальному візиті до Universidad Rey Juan Carlos  в місті Мадрид (Іспанія) у рамках міжнародного проєкту DEFEP Project Erasmus+ KA2 international project «Distance education for future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market».

Під час перебування в Мадриді освітяни взяли участь у плідному обміні ідеями та досвідом з іспанськими колегами. Universidad Rey Juan Carlos  є яскравим прикладом передового досвіду в галузі дистанційної освіти, і цей візит надав  команді УНУС чудову можливість отримати нові знання про різні аспекти дистанційного навчання.

Серед багатьох тем, які обговорювалися під час цього захоплюючого досвіду, кілька ключових питань стали центральними точками дискусії. Іспанські колеги поділилися своїм досвідом у розробці та впровадженні дистанційної освіти, розповіли про специфіку освітнього процесу та існуючі системи забезпечення якості. Делегати також ознайомилися з сучасним лабораторним обладнанням, яке технічно дозволяє викладачам створювати якісні дистанційні курси.

Після цього продуктивного візиту наступні кроки в реалізації проекту DEFEP передбачатимуть ретельний аналіз отриманих знань та їх адаптацію до конкретних потреб і контексту Уманського національного університету садівництва. Співпраця між учасниками консорціуму продовжуватиме сприяти інноваціям у дистанційній освіті.

Візит до Universidad Rey Juan Carlos  в Мадриді був надзвичайно інформативним і збагачувальним досвідом для учасників з Уманського національного університету садівництва. Це не лише зміцнило прагнення до модернізації вищої освіти, але й проклало шлях до впровадження інноваційних методів дистанційної освіти, які відповідають вимогам майбутнього.

Алла ОСІПОВА, доцент кафедри економіки