+38 (04744) 3-22-26
Меню

Неформальна освіта як інструмент розвитку додаткових можливостей на освітньо-професійній програмі «Економіка»

Неформальна освіта в сучасному суспільстві все більше закріплює позиції завдяки своїй актуальності.  Неформальна освіта (non-formal education) – освоєння умінь і навичок, необхідних для соціально та економічно активного громадянина країни, поза формальною освітою.

Відповідно до Положення про порядок визнання в Уманському національному університеті садівництва результатів навчання, отриманих у неформальній освіті, здобувачі вищої освіти мають можливість визнання результатів навчання, отриманих у неформальній освіті. Таким правом скористались активні студенти, що здобувають ступінь бакалавра за освітньо-професійної програмою «Економіка». Так, Гайда Олександр (21-е група), Чиненко Анастасія (21-е група)  успішно завершили навчання на курсі «Експорт, ринки ЄС та інтернаціоналізація бізнесу», розроблений EdEra – українською студією онлайн-освіти, що дасть можливість зарахувати отримані ними  компетентності в неформальній освіті як результати вивчення одного з модулів дисципліни «Основи міжнародного бізнесу». Згаданий курс, відповідно до навчального плану, вивчатиметься здобувачами в наступному навчальному році. 

Аліна Головко (11 к-е група), використовуючи ресурси онлайн-платформи Prometeus, отримала сертифікат про проходження курсу «Соціологія та соціальні дослідження: що, як, навіщо», який також дозволить визнати результати навчання, отримані в неформальній освіті, в рамках вивчення навчальної  дисципліни «Соціологія».  

  

Вважаємо неформальну освіту надзвичайно важливим інструментом для розвитку професійних компетентностей здобувачів освіти, тому й надалі такій формі отримання умінь та навичок на ОПП «Економіка» надаватиметься заохочення та сприяння.

 

Людмила Смолій, гарант освітньо-професійної програми «Економіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, доцент кафедри економіки