+38 (04744) 3-22-26
Меню

Неформальна освіта – запорука професійного росту студентів-магістрів

У сучасному освітньому процесі поєднання формальної і неформальної освіти є запорукою самореалізації особистості. Неформальна освіта сприяє формуванню базових навичок: «вчитися в дії» – отримувати знання під час практичних завдань; «вчитися взаємодіяти» – робота в групах або командах; «вчитися вчитися» – аналізувати власний досвід і з нього формувати нові знання.

На кафедрі економіки Уманського національного університету садівництва з метою поглиблення і розширення фахових компетентностей і програмних результатів навчання використовуються сертифікатні програми, що мають практичні короткострокові цілі.

Тож студенти спеціальності 051 Економіка 21 м-е групи Анна РАБИНЮК, Вікторія МАРИНЧУК, скористалися такою можливістю та пройшли навчання на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus – першого й найбільшого проєкту безкоштовної освіти для всіх в Україні.

Протягом п’яти тижнів студентки мали можливість засвоювати курс «Соціальне підприємництво». Як наслідок, отримали знання та вміння, необхідні для ефективного запуску власного соціального бізнесу чи участі у соціальних проектах.

Курс «Основи інформаційної безпеки», який тривав шість тижнів, надав базові правила поводження з персональною інформацією в умах реального зближення фізичного та віртуального світів.

На курсі «Як створити стартап» студенти протягом шести тижнів пройшли шлях побудови своєї справи «з нуля» до управління компанією, водночас здобувши навички пошуку та оцінювання бізнес-ідеї, залучення клієнтів і постійного росту продажів, формування успішної бізнес-стратегії із залученням професійних кадрів.

Особливо цікавим був курс «Сучасне керівництво проєктами – мистецтво порушення правил», який тривав чотири тижні. У процесі проходження даного курсу студенти зуміли розібрати процес планування проєкту, освоїти витоки проблем проєктного менеджменту, серед яких пасивність у роботі, відсутність мотивації, конфлікти в команді, травматизм, втрата якості, змарновані ресурси, перевитрата коштів, зростання термінів виконання, гасіння «пожеж».

Колектив кафедри економіки вітає студентів і бажає подальшого професійного розвитку і наснаги у всіх починаннях.

 

Алла РЕВУЦЬКА, гарант освітньо-професійної програми «Бізнес-економіка» другого рівня вищої освіти (магістр)