+38 (04744) 3-22-26
Меню

Спільна лекція зі стейкхолдером, експертом із зеленої економіки Оленою Бургер-Самоновою для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Бізнес-економіка»

Професорка кафедри економіки Наталія Андрусяк 3 жовтня 2024 року запросила зарубіжного стейкхолдера, відому науковицю Олену Бургер-Самонову, до проведення лекції з дисципліни «Зелена економіка та агробізнес» для студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 051 Економіка ОПП «Бізнес-економіка». Лекція відбулася англійською мовою.

Стейкхолдер Олена Бургер-Самонова, MSc, MA, Dipl., має два ступені магістра: з міжнародного менеджменту від Букінгемського університету (Велика Британія) та Міжнародної школи бізнесу у Відні (Австрія). Також вона має диплом магістра з англійської та німецької мов і є сертифікованою тренеркою Інституту професійної підготовки (BFI) у Відні. Її спеціалізація – рішення у сфері екологічно чистої енергетики, зокрема консалтинг у галузі гідроенергетики. Вона керує проєктами, спрямованими на розвиток відновлюваних джерел енергії та кліматичну стійкість. Її діяльність охоплює розвиток потенціалу для "зелених" проєктів, експортно-імпортних операцій та співпраці із зацікавленими сторонами на ринках СНД та Східної Європи.

Маючи понад 38 років міжнародного досвіду, вона працювала з компаніями, такими як PwC, KPMG, Pöyry Energy GmbH та AFRY Austria GmbH у сферах енергетики, екології, освіти та консалтингу. Пані Бургер-Самонова вільно володіє англійською, німецькою та кількома слов'янськими мовами.

Під час лекції пані Бургер-Самонова поділилася своїми знаннями на тему «Стратегічні вектори зеленої економіки як передумова суспільних трансформацій». Зустріч охопила ключові питання, такі як рішення у сфері чистої енергетики, консалтинг у галузі гідроенергетики та гендерна інклюзивність у стійких проєктах. Пані Бургер-Самонова наголосила на важливості зеленої економіки для розвитку суспільства та обговорила стратегії підвищення кліматичної стійкості.

Студенти також мали можливість поставити питання та обговорити практичні аспекти застосування цих стратегій в Україні та за її межами. Ця зустріч надала студентам безцінні знання у сфері екологічної стійкості та міжнародного управління проєктами, оскільки вони змогли навчатися від лідера галузі, який співпрацює з такими провідними компаніями, як PwC, KPMG та AFRY Austria GmbH.

Студенти активно брали участь у лекції, задавали питання, брали участь у дискусіях та були захоплені поєднанням теорії з європейською практикою.

Велика подяка професорці Наталії Андрусяк за можливість залучити до заняття стейкхолдера міжнародного рівня.

Алла РЕВУЦЬКА,  гарант ОП «Бізнес-економіка»