+38 (04744) 3-22-26
Меню

В Уманському НУС презентували Програму імені Фулбрайта

В Уманському національному університеті садівництва відбулася зустріч представника Інституту міжнародної освіти, Програми імені Фулбрайта в Україні з науково-педагогічними працівниками, аспірантами і студентами закладу. Координаторка програм обміну для науковців ознайомила з можливостями, які надає Програма в Україні та детально розповіла про умови участі в конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій для навчання, стажування і проведення досліджень в університетах США.

Програма імені Фулбрайта, фінансована Урядом США та адміністрована Інститутом Міжнародної Освіти, посідає значне місце у системі міжнародної освіти. Програма діє з 1946 року у 160 країнах світу.  У межах Програми з 1992 року понад 1000 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження у США, а понад 700 американців викладали в українських закладах вищої освіти і займалися науковою працею.

Своїми враженнями від навчання і здійснення наукових досліджень за Програмою академічних обмінів імені Фулбрайта поділився доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту Уманського НУС Олександр Школьний.

Доповідач ознайомила присутніх із можливостями Програми, умовами участі у конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій для навчання, стажування та проведення досліджень в університетах США.

Прийом документів триває до 16 травня, за умови участі у програмі Fulbright Graduate Student Program (передбачає навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра; участь у конкурсі можуть брати студенти старших курсів, випускники ЗВО) та до 1 червня, за умови участі у програмі Fulbright Foreign Language Teaching Assistant (FLTA) Program (стажування з викладання української мови в університетах/коледжах США тривалістю дев’ять місяців).

Критеріями відбору кандидатів на участь у Програмі є: чітке зрозуміння цілей Програми, добра зорієнтованість у стані подій в Україні; обізнаність із її історією та культурою; бажання та вміння достойно представити Україну американській спільноті; правдиве зацікавлення американською культурою й відкритість до її пізнання; готовність проживати на кампусі, співпрацювати з американськими студентами й викладачами, а також із місцевою громадою у цілому; уміння мислити на перспективу: усвідомлення ваги і важливості фулбрайтівського досвіду та бачення можливостей його використання та поширення в Україні Крім вільного володіння англійською мовою, усі, хто вирішили взяти участь у Програмі, мають чітко знати мету свого перебування, представити актуальний і значимий проект дослідження.

Учасники презентації мали нагоду особисто поспілкуватися з представницею Програми Фулбрайта в Україні й отримати відповіді на будь-які запитання щодо участі в освітніх обмінах і навчанні в США.

 

Алла Осіпова, викладач кафедри економіки