+38 (04744) 3-22-26
Меню

Як я вибирала навчальний заклад до душі та можливостей!

Я з тих студентів, яким у певний період було досить складно визначитися не лише зі спеціальністю, а й з навчальним закладом. Нині я вже навчаюся в Уманському національному університеті садівництва на спеціальності «Економіка», чим, чесно кажучи, пишаюся та щиро задоволена.

При виборі закладу вищої освіти я ставила собі наступні завдання:

  • Вирішити, в якому саме місті я хочу навчатися.

Вибір міста з його можливостями, перспективами, туристичними та культурними місцями є одним із критеріїв вибору університету. Комусь краще залишитися на навчання в місті, де проживають батьки та друзі, а хтось, навпаки, прагне самостійності з першого курсу, подалі від опіки…Тут кожному своє. Я вважаю, що в даному випадку головні чинники впливу – бажання та можливості!

  • Важливий момент – вибір спеціальності!

Щоб обрати з величезного переліку професій, я вирішила записати свої вміння, хобі, вподобання – і таким чином сформувала список бажаних професій. Так довжелезний перелік спеціальностей скоротився. І чим менше ставало варіантів, тим легшим був вибір. Так підтвердилося, що мені імпонує спеціальність «Економіка».

  • Фундамент навчання – матеріально-технічна база ЗВО.

Насправді в усіх є бажання навчатися у закладі освіти зі спортивним комплексом, гуртожитками, їдальнею, сучасними комп’ютерними аудиторіями, науковими лабораторіями, бібліотекою і т.д. При цьому мова про висококваліфікованих науково-педагогічних працівників взагалі не повинна вестися – це ключовий критерій! І так зрозуміло, що це «стіна», на яку опирається кожен навчальний заклад!

  • Пошук ЗВО через мережу інтернет.

Відгуки студентів, випускників, новини про студентське життя в соціальних мережах, доступність пошуку інформації на сайті Уманського національного університету садівництва сформували позитивне враження та дали відповідь на безліч запитань, що виникають в голові абітурієнта.

  • Є можливість – День відкритих дверей.

Такі заходи необхідно відвідувати не стільки для того, щоб дізнатися про правила прийому (дана інформація постійно доступна на офіційному сайті), а щоб відчути неймовірну атмосферу всередині навчального закладу!

  • Знайомство зі старшокурсниками.

Саме від студентів можна дізнатися про переваги навчання в навчальному закладі.

Ось такі поради, а ще моє особисте відчуття, сприяли тому, що я обрала Уманський національний університет садівництва. Впевнена, що зробила свій вчасний і правильний вибір!

 

Катерина Мінченко, студентка першого курсу факультету економіки і підприємництва (спеціальність 051 «Економіка»)