+38 (04744) 3-22-26
Меню

Зустріч здобувачів другого рівня вищої освіти (магістр) освітньо-професійної програми «Бізнес-економіка» спеціальності 051 Економіка із стейкхолдером

З метою налагодження взаємодії освіти і ринку праці відбулася зустріч здобувачів другого рівня вищої освіти (магістр) освітньо-професійної програми «Бізнес-економіка» спеціальності 051 Економіка Уманського національного університету садівництва із стейкхолдером – Віктором ЧОРНОМОРЦЕМ, менеджером ПП «Поділля-Агрохімсервіс».

Компанія «Поділля-Агрохімсервіс», розпочавши свою діяльність в 2009 році, вже за перший рік існування зарекомендувала себе надійним партнером як для своїх клієнтів-аграріїв, так і для компаній-постачальників продуктів і послуг. Нині стабільно працює на ринку як дистриб’ютор різних видів насіння, засобів захисту рослин, мікродобрив від провідних світових та українських виробників. Компанія «Поділля-Агрохімсервіс» співпрацює з такими відомими українськими та міжнародними компаніями: Syngenta, Pioneer, Monsanto, Euralis, Maisadour, Caussade semences, Nuseed, Saatbau, Agroselect, Nufarm, Frandesa, Terra Vita, Долина, Хімагромаркетинг, DVA, Vitera, Ecoorganic та іншими.

На початку зустрічі гарант освітньої програми кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки Алла РЕВУЦЬКА розповіла присутнім про мету та особливості програми. Зокрема, програма спрямована на оволодіння фундаментальними знаннями з економічної науки та практичними навичками розв’язання складних прикладних задач у різних сферах економічної діяльності. Перевагою програми є здатність випускників розв’язувати широке коло важливих проблем та задач на підставі глибокого розуміння їх фундаментальних економічних основ, використання як теоретичних, так і експериментальних методів, навичок розробки бізнес-планів, оцінки та впровадження інновацій, розробки стратегій економічного розвитку, розрахунків, аналізу та прогнозування техніко-економічних показників діяльності підприємства в економічному середовищі. Гарант презентувала і пояснила обов’язкові та вибіркові освітні компоненти, доцільність їх включення у ОПП та змістове наповнення.

Віктор ЧОРНОМОРЕЦЬ відзначив збалансованості теоретичної та практичної складової ОПП, наголосив на складі дисциплін, які входять до циклу професійної та практичної підготовки та зазначив, що без теоретичних і практичних положень цих дисциплін студенти не зможуть мати необхідні базові знання основних економічних категорій і понять. На його думку, необхідно також враховувати практико-орієнтовану спрямованість програми в частині вивчення дисциплін, які надають можливість опанувати сучасні інформаційно-комп’ютерні програми для управління підприємством, зокрема «SAP» чи інші схожі за функціоналом. Відповідна компетентність сприятиме розвитку професіоналізму у сфері ведення бізнесу.

Неабиякий інтерес у студентів викликала розповідь Віктора ЧОРНОМОРЦЯ про свій шлях у бізнесі, починаючи від студента до успішного менеджера. Під час розмови він наголосив на основних компетентостях, якими повинен володіти сучасний бізнесмен в аграрній сфері економіки. Студенти разом із стейкхолдером обговорили нагальні проблеми та перспективи розвитку агробізнесу в Україні.

Плідна співпраця з роботодавцями, фахівцями-практиками є одним з пріоритетних напрямів нашої спільної роботи – кафедри економіки УНУС і здобувачів вищої освіти.

Алла РЕВУЦЬКА, гарант освітньо-професійної програми «Бізнес-економіка» другого рівня вищої освіти (магістр)